☎️ Pregunta'ns per whatsapp al 621 302 146 | 🤩 Enviament gratuït a partir de 60€!

Recollida de llavors per a la recuperació de la col brotonera

Joan Simó recollint mostres de col brotonera

El Joan Simó, biòleg i investigador de la Fundació Miquel Agustí, lidera un projecte, juntament amb la Fundació St. Galderic, per recuperar la col brotonera, una varietat de col que antigament es cultivava al Vallès i a altres zones de Catalunya i que a poc a poc ha anat desapareixent.

Aquesta setmana el Joan ha passat per l’hort per recollir algunes mostres de col brotonera que hem conreat aquest any per a la seva investigació. El que interessa és recollir les llavors per analitzar-les i escollir quines, de totes les varietats que s’han conreat per la zona aquest any, poden donar millors fruits en un futur.

Es parla de la col brotonera com el tresor gastronòmic del Vallès

Es caracteritza perquè és un producte de proximitat realment únic, ja que no se’n fa enlloc més que al Vallés i a alguns agricultors del Garraf. D’aquesta varietat de col tan singular se’n mengen els brotons (les tiges tendres) i els espigalls (inflorescències immadures).

Amb el procès de recuperació s’espera poder estabilitzar una altra vegada la varietat i difondre-la a través dels productors de la zona. Què millor que poder trobar una varietat tan especial només als agricultors de la zona!

Llavors que la Fundació Miquel Agustí analitzarà i seleccionarà per a la recuperació de la col brotonera

Llavors que la Fundació Miquel Agustí analitzarà i seleccionarà per a la recuperació de la col brotonera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.