☎️ Pregunta'ns per whatsapp al 621 302 146 | 🤩 Enviament gratuït a partir de 60€!

Per a què serveix posar pèl en els camps de cirerers?

Tècnica per dissuadir del porc senglar a Catalunya

Són molts els senglars que es passegen per la nostra àrea a la recerca de menjar i un hort o una vinya es converteix en l’objectiu ideal. Des dels Campaners intentem tot tipus de mètodes, tradicionals i altres de nous, per intentar aturar el senglar de la destrossa en el camp, i ara, en concret, als camps dels cirerers.

De poc serveixen els espantaocells amb els porcs, que actuen bàsicament de nit i sembla que els hi facin més gràcia que por. Una tècnica que sí que solíem utilitzar anys enrere consistia a penjar molts cd’s als arbres. De dia, espantaven els ocells amb el reflex del sol, i de nit, als senglars, que s’espantaven al sentir el soroll que feien en xocar els cd’s els uns amb altres.

Però aquest any hem provat una cosa diferent. Una de les tècniques més tradicionals, la del pèl. Consisteix a posar cabell humà dins una bossa i penjar-la a l’arbre. L’efecte que deixa el cabell, encara que estigui tallat, és una olor molt forta pel senglar, que creu que allà on hi ha pèl hi ha algú. L’efecte de l’olor, però, té una durada limitada d’uns 3 o 4 dies. Passat aquest temps sant tornem-hi cap a la perruqueria.

És una tècnica molt tradicional però que feia anys que no utilitzàvem, i no podem estar més contents amb el resultat aquesta temporada. Toquem fusta! O pèl!

El porc senglar a Catalunya

La problemàtica de la sobre població de porcs és tan gran que la trista solució és la batuda del seglar per part de caçadors. La xifra de porcs senglars a Catalunya no la sap ningú. Una estimació a partir de les batudes diu que n’hi podria haver uns 100.000 exemplars. El que sí que se sap són les captures de senglars. La temporada 2013/2014 el nombre de senglars abatuts van ser 34.757.

Aquí teniu una infografia del diari Avui amb l’evolució de les captures de senglars a Catalunya:

Infografia de l’evolució de les captures de senglars a Catalunya.

Infografia de l’evolució de les captures de senglars a Catalunya. 22/03/15

Font: Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.