☎️ Pregunta'ns per whatsapp al 621 302 146 | 🤩 Enviament gratuït a partir de 60€!

La mongeta del ganxet amb DOP

Enguany comencem amb l’aprovació per part de la Comissió Europea (UE) de la Mongeta del Ganxet (Phaseolus vulgaris L.) com a producte amb Denominació d’Origen Protegida (DOP). Amb aquest la UE ja empara a 18 aliments produïts a Catalunya i 180 a tot l’Estat espanyol com productes agroalimentaris amb DOP, Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Especialitats Tradicionals Garantides (ETG).

La inscripció comunitària de la DOP a la Mongeta del Ganxet comercialitzada com a llegum seca, cuinada o en conserva permetrà donar suport a les produccions agroalimentàries catalanes de qualitat i a l’obertura de nous canals comercials per al sector.

Per emparar un producte al DOP aquest ha de tenir una reputació lligada al medi geogràfic on es produeix i s’elabora. Les Mongetes del Ganxet han estat un conreu tradicional en la zona des de temps remots. És per això que la zona de producció de la DOP Mongeta del Ganxet abasta tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, San Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Dosrius, Argentona i Òrrius de la comarca del Maresme, i els municipis de Blanes, Fogars de Tordera, Maçanet de la Selva i Hostalric de la comarca de la Selva.

Comprar mongeta del ganxet