La mongeta del ganxet amb DOP

Aquest any, la Comissió Europea (UE) ha aprovat la Mongeta del Ganxet (Phaseolus vulgaris L.) com a producte amb Denominació d’Origen Protegida (DOP).
Un grapat de mongetes del ganxet. Tenen la mida semblant a una ungla i son de color blanc

Reconeixement als productes catalans

La inscripció comunitària de la DOP per a la Mongeta del Ganxet, ja sigui comercialitzada com a llegum sec, cuinada o en conserva, permetrà donar suport a les produccions agroalimentàries catalanes de qualitat i obrir nous canals comercials per al sector.

Per ser reconegut amb la DOP, un producte ha de tenir una reputació vinculada al medi geogràfic on es produeix i elabora. Les Mongetes del Ganxet han estat un cultiu tradicional en la zona durant temps immemorials. Per això, la zona de producció de la DOP Mongeta del Ganxet inclou tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Dosrius, Argentona i Òrrius de la comarca del Maresme, i els municipis de Blanes, Fogars de Tordera, Maçanet de la Selva i Hostalric de la comarca de la Selva.

Amb aquesta decisió, la UE ja reconeix 18 aliments produïts a Catalunya i 180 a tot l’Estat espanyol com a productes agroalimentaris amb DOP, Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Especialitats Tradicionals Garantides (ETG).

Pots trobar més informació sobre els detalls de la Mongeta del Ganxet i el seu reconeixement com a producte amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) a la web de la Generalitat de Catalunya.

Tasta les Mongetes Filaires del Ganxet

Amb Denominació d'Origen Protegida
Comparteix:

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *