Risotto de múrgoles

Et portem a descobrir una deliciosa recepta: l'exquisit Risotto de Múrgoles. Aquest plat, elaborat amb ceba tendra, múrgoles fresques i un toc de mantega, és una oda a la simplicitat i l'elegància de la cuina italiana. La textura cremosa de l'arròs i el sabor intens de les múrgoles faran que aquest plat es converteixi en una autèntica delícia per als amants de la bona cuina. Pose'm-nos mans a l'obra i a gaudir del bon menjar.
Presentació del risotto de múrgoles a un plat blanc, per la presentació del plat hi ha dues múrgoles i una mica de cibolet

Ingredients

Per a 6 persones

Preparació de la recepta

  1. En una cassola de mida mitjana, comencem saltejant la ceba tendra picada en una mica de mantega fins que estigui tendra i translúcida.
  2. Incorporem les múrgoles, prèviament tallades a trossos, i les saltem juntament  una pisca de sal. Per a una presentació visualment atractiva, reservem algunes múrgoles a part per a la decoració final.
  3. Afegim l’arròs a la cassola i remenem bé per assegurar-nos que cada gra quedi recobert amb els sucs de la ceba i les múrgoles. Continuem remenant durant uns 3 minuts per donar-li a l’arròs una lleugera capa cruixent.
  4. Sense deixar de remenar, comencem a afegir el brou de pollastre calent de mica en mica, assegurant-nos que l’arròs l’absorbeixi abans d’afegir-ne més.
  5. Salpebrem al gust i deixem cuinar durant uns 15 minuts, fins que l’arròs estigui tendre i hagi absorbit la majoria del líquid.
  6. Un cop l’arròs està al punt desitjat, afegim els dos iogurts i continuem remenant per obtenir una textura encara més cremosa.
  7. Apaguem el foc i deixem reposar el risotto durant 3 minuts per permetre que els sabors es fusionin de manera harmònica.
  8. Abans de servir, decorem el risotto amb les múrgoles reservades a l’inici. Aquesta presentació final donarà un toc visualment atractiu i afegirà una textura extra al plat.
Ingredients a sobre un plat pel risotto: múrgoles, brou vegetal, iogurts, arròs i cebes
Una pala de fusta remena en una casola les múrgoles i la ceba
Un cullerot reparteix brou en una casola amb arròs
Comparteix:

Comentaris