Pregunta'ns per whatsapp al 629 570 740

Quan et diuen ‘Dijous Gras’ en què penses?

Doncs que comença el Carnaval però també és l’hora del menjar tradicional en què la botifarra d’ou, la truita i la coca de llardons omplen la nostra taula i prenen tot el protagonisme aquest dia.

En tot el territori català aquest receptari gastronòmic és molt típic. Tot i això, hi ha diverses poblacions en què s’han arrelat altres tradicions culinàries. Segurament coneixeràs el xató tradicional a la regió del Penedès i el Garraf. Encara que poblacions com El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Calafell i Sitges s’atribueixen l’autoria d’aquest, cada poble en té una variant pròpia d’aquesta salsa tipus romesco. El xató està fet d’ametlles i avellanes torrades, molla de pa amb vinagre, all, oli, sal, nyora o pebrot de romesco i normalment acompanyada d’amanida d’escarola, bacallà i tonyina.

Les xatonades populars en què es degusta aquest deliciós plat ha fet que aquest es popularitzés amb les seves variants creant així la Ruta del Xató.

Bon Dijous gras i bona xatonada!!

Foto extreta de gastroteca.cat

Comparteix el post
  ,