La primavera a Els Campaners

Presseguer florint

El 20 de març de 2013 a les dotze hores i dos minuts tot just comença la primavera i en tindrà una durada de 92 dies i 18 hores. Sabies que a l’inici de la primavera hi ha exactament els mateixos segons tant de dia com de nit?

Per a aquesta nova temporada, a Els Campaners ens estem planificant per preparar la terra. A partir de finals de març collirem durant quatre setmanes les faves. A finals d’abril tindrem unes precioses cireres. I a mitjans de maig disposarem de prèssecs d’aigua i carbassons.

Els magnífics pèsols del Maresme també són protagonistes al mes de març a Els Campaners. Al mes següent, els maduixots d’aquella terra ens seduiran només mirant-los. A l’abril ja disposarem de la primera fruita de temporada: els nespres; i també serà temps de collir l’enciam i la ceba tendra de Caldes de Montbui que típicament han marcat la nova collita de temporada. Al maig tornarem a tenir producte local del Maresme amb els primers tomàquets d’hivernacle de totes les varietats.

En aquesta època de l’any plantarem la ceba tendra, totes les plantes d’estiu com les tomaqueres, les carbasseres, els cogombres, pebrots, albergínies… per recollir-les a l’estiu.

No només és temps de plantar i collir sinó també de tractar la fulla de les oliveres amb caldo bordelís i oli d’estiu que són productes que respecten el medi ambient i ens ajuden a que aquestes puguin florir en aquesta florida estació de l’any.

Et diré un secret molt fi,
la primavera és aquí!
Ha cantat una cançó
i ha florit el teu balcó.
Fuig hivern, vés a dormir
la primavera és aquí!
Vés al teu palau de glaç
Que ja som al mes de març.
(Ramon Besora)

Share this post
  , , , , ,