☎️ Pregunta'ns per whatsapp al 621 302 146 | 🤩 Enviament gratuït a partir de 60€!

La col brotonera: recuperant un tresor gastronòmic

Plantació de la col brotonera a l'hort de Els Campaners

L’any 2012 la fundació St. Galderic i Miquel Agustí van començar el projecte de recuperació i promoció de la col brotonera.

Principalment ho cultiven petits agricultors al Garraf i en els darrers anys ha estat a punt de desaparèixer. És per aquest motiu que Els Campaners ens vam interessar per aquesta varietat de col i vem iniciar el procès de conreu. A dia d’avui, ja podem dir que han donat els seus fruits!

La col brotonera és una varietat de col que produeix fulles allargades. El planter fa el brot, els anomenats “brotons” que quan s’espiguen són espigalls. D’aquí el nom de brotons i espigalls.

Amb l’objectiu de promoure aquesta recuperació la fundació St. Galderic ha preparat un tast de brotons i espigalls per al dissabte vinent 15 de març (11 a 14 h) al Mercat de Sant Pere (Mercat del Triomf de Terrassa).

Us hi esperem!

Plantació de la col brotonera a l'hort de Els Campaners

Plantació de la col brotonera a l'hort de Els Campaners

Plantació de la col brotonera a l'hort de Els Campaners

Plantació de la col brotonera a l'hort de Els Campaners

One Reply to “La col brotonera: recuperant un tresor gastronòmic”

  1. maria simo ha dit:

    Molt be., és molt interessant la recuperació de varietats de fruites i verdures antigues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.