☎️ Pregunta'ns per whatsapp al 621 302 146 | 🤩 Enviament gratuït a partir de 60€!

En plena temporada de calçots

Si et preguntessin quina és la festa gastronòmica més coneguda arreu de Catalunya segur que diries La Calçotada! I és que a final del s.XIX Xat de Benaiges, un camperol de Valls, va posar un parell de brots de cebes al foc i en va gaudir tant que pocs anys després n’era habitual en moltes llars de la zona. A mitjans del segle passat es va començar a conèixer fora de l’Alt Camp fins arribar a tots els indrets de Catalunya.

El calçot és una varietat de cebes tendres, poc bulbosa i suau. A més de tenir un ventall molt ampli de minerals i vitamines el calçot es caracteritza pels seus compostos anticancerígens. Es planta al mes d’agost i a la que va grillant tal i com diu el seu nom es va calçant de terra perquè sigui més llarga. Normalment a partir de gener i fins al març és el punt ideal del calçot ja que li ha tocat el fred, té un gust dolcet i aproximadament té una mida d’uns 20 cm òptima per consumir-lo.

Calçots a l'hort

Els sarments o rodals de vinya són molt recomanables per coure’ls i la salsa romesco imprescindible per donar-li una gran alegria al nostre paladar.

A l’hort d’Els Campaner tenim uns 50.000 calçots per temporada. La nostra producció està feta amb secà i per tant és una ceba més dolça.

Us desitgem unes bones calçotades!