☎️ Pregunta'ns per whatsapp al 621 302 146 | 🤩 Enviament gratuït a partir de 60€!

Com es fa una recollida d’olives arbequines

Recollida d'olives arbequines

A Els Campaners tenim una producció petita, molt local. En un dia de recollida d’olives podem arribar als 150-200 kg. Aquesta quantitat per una persona, treballant sola, és difícil d’assolir. Per això és important comptar amb l’ajuda de bons amics pagesos. Un d’ells, és el Cecilio.

Treball en equip

El Cecilio també té un hort amb tot tipus d’arbres i fruits com les oliveres. També necessita ajuda. Treballar sols, tant nosaltres com ell, suposa un esforç i quantitat de feina inimaginable, molt superior a treballar en equip, on la feina i el temps es divideixen per anar més ràpid. Per això sumem forces amb el Cecílio i altres amics voluntaris, que a canvi d’un bon esmorzar es disposen a passar matins recollint olives. Una setmana a l’hort dels Campaners i la següent a l’hort del Cecilio.

Aquesta setmana hem estat al nostre hort amb les olives arbequines. I demà, començarem la primera mòlta de la temporada.

Recollida d'olives arbequines

Recollida d'olives arbequines

La mòlta

Després de dies intensos recollint olives arriba l’hora de la mòlta. Significa portar les olives a un molí per moldre-les i fer oli. Com que ens agrada molt fer poble, nosaltres, les portem al molí d’Ullastrell. Es necessiten 500 kg d’olives per poder fer una molta d’oli amb olives només de la teva collita, sense la barreja d’olives d’altres pagesos. Per aquest motiu, fem les mòltes setmanalment. És molt important moldre les olives com més aviat millor. L’oliva rajarà molt més a la mòlta si és fresca i acabada de collir, per la quantitat d’aigua que s’exprem (un 20%), i l’oli tindrà millor gust.

Calculem que demà, en la primera mòlta, sortiran uns 100 litres d’oli. I a partir d’aquí: a sucar!

Si voleu tastar l’oli d’aquesta temporada estigueu atents al tast d’oli que anunciarem molt aviat i que farem a la parada del Mercat de Sant Pere.

Recollida d'olives arbequines

Recollida d'olives arbequines

Recollida d'olives arbequines

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.