9 kg. de llavors i 1200 kg. de Faves

Faves a l'hort dels Campaners

Xina, Àfrica i Etiòpia estan al capdavant de la producció mundial de faves. Ara bé, els Campaners estem molt satisfets d’aportar el nostre gra de sorra. De 9 kg. de llavors collirem a prop de 1200 kg. de faves. Enmig de la campanya de recollida ja podem assegurar que gaudirem d’un vint percent més que l’any passat i que és de millor qualitat. La pluja d’aquestes últimes setmanes ha ajudat molt al seu creixement i al seu gust, ja que la terra és de secà  i contribueix a la seva dolçor i textura.

Estem acostumats a rebre aquests dies moltes visites, més del 20% de tota la producció la venem directament a l’hort mentre la collim, sobretot del tipus Reina Mora.

La resta la portem a la nostra parada del mercat del Triomf on també es pot comprar pelada.

Les faves aporten potassi, calci, fòsfor, ferro, magnesi i seleni, com també carotens, vitamina A, C, niacina i àcid fòlic. Són un aliment molt ric en aigua (90%) i carbohidrats (10%), poc calòric (64 kcal/100g) principalment complexos, proteïnes (5.4%) i fibra (4%). Un aliment així­ no tels pots perdre. Si no pots anar al mercat no et preocupis! Te les portem a casa.

Recomanació: Recepta Faves de la Isabel

 

Share this post
  , ,